User login

You are here

Identifikace 7,92x57 "P S* 169 36"

Prosim o pomoc. Naboj ma znaceni "169" na dvanacti hodinach, naproti je pismeno "P" (tedy dole).
Vpravo "36", vlevo "S*".
Cervene lakovana spara mezi nabojnici a zapalkou.

Viz foto.

Dekuji!

Response to question

Only logged in users can reply to questions.

I na tento náboj naleznete v naší databázi odpověď. Jen trochu hledat. Výrobce najdete mezi mausery abc, kde jsou seřazeny dle písmen výrobce a červená spára je zase mezi typy mausery německo do roku 1945.

Omlouvam se, ale v pismennem seznamu jsem ho opravdu nenasel. Ano, jsou tam PXXX, ale vzdy pismeno P pohromade s cislem.

Cervenou sparu jsem nasel u nekolika naboju v kategorii Nemecko do roku 45, ale zadny nema "P" nahore a cislo 169 dole.

Mozna jsem spatne odhadl ucel techto stranek - clovek, ktery o tom nevim vubec nic, je proste odkazan na poradnu nebo proklikavani vsech moznych existujicich naboju.
Pro vas jako odborniky je urcite snazsi naboj identifikovat.

Presto diky za dosavadni pomoc a at se dari.

Mimochodem fulltext "169" na techto strankach rovnez nic nenajde, takze nepredpokladam, ze jsem zanedbal hledani a proklikavani.

Zdravím, zde máte samotné písmeno P ale pootočené o 180 stupňů.
http://naboje.org/node/8194
Číslo 169 nemá ani tak podstatný význam, jde číslo šarže.  Tak že výrobce je = A. Polte Armaturen- und Maschinenfabrik A.-G. - Magdeburg-Sudenburg - Německo a rok výroby 1936  "S*" znamená použitý materiál mosaz.
Roman Straka

Ješt jeden odkaz na typ náboje.
http://naboje.org/node/9362

Diky moc!

Ono se spíš bude jednat o tento náboj, podle popisu. A jak jsem již psal. Stačí se jen dívat. U každéhu druhu náboje je profil, takže stačí si najít náboj s červeným pruhem na spáře mezi nábojnicí a střelou.......

http://naboje.org/node/9365

Stránky slouží k tomu, aby pomohly začínajícím sběratelům, nebo těm, kteří o tom moc neví, ale neslouží k tomu, aby se sem sypaly bezmyšlenkovitě jeden dotaz za druhým. Když už nechcete hledat, tak dejte všechny náboje do jednoho dotazu. S pozdravem Shorný.