User login

You are here

Společnost pro studium nábojů z.s. oslavila 25 let své působnosti

Jak už nadpis napovídá proběhlo ve dnech 30.9. až 2.10. 2016 ve Štokách výroční setkání členů Společnosti pro studium nábojů z.s. Ačkoliv ne všichni se mohli setkání zúčastnit, navštívilo setkání rekordní počet členů. Docela je až k neuvěření, že se nám podařilo všechny členy ubytovat. V pátek se začali sjíždět kolegové a jejich hosté, probíhala akreditace členů a uskutečnili se dvě přednášky. Pan ing. Oldřich Švejka, který je jedním z jednatelů pardubické Tormenty, představil produkci a historii firmy specializující se na výrobu tormentačních nábojů.
Pan Petr Ježek, přednesl doplněnou verzi své přednášky o munici používané ve vojenském prostoru Brdy. Následovala diskuze na volné téma.
V sobotu byla schůze SPSN z.s. kde byly oznámeny základní informace o dění ve světě v oblasti restrikce zbraní a přehled údajů vztahujících se členské základně a k financím.
Panu ing. Vladislavovi Badalíkovi bylo poděkováno za práci pro SPSN, kterou již léta provádí. Pan Roman Straka obdržel také poděkování za práci ve funkci finančního hospodáře a za aktivity spojené s organizací srazů.  Hned po schůzi SPSN přebírali členové výroční upomínkový předmět. Tím byl náboj .300 Winchester Magnum v dárkové dřevěné kazetě. Náboj má na nábojnici vygravírovaný nápis „25 LET SPSN“ . Firma Sellier & Bellot nám věnovala pro členy přívěšek náboje .5,56x45 NATO s vlastním logem.
Následovala burza, která byla opět v největším obležení do poledních hodin.
Abych nezapomněl, od rána se grilovalo přes 100 kilogramové prasátko.

Kolem 17. hodiny byly servírované první porce vepře. Pán, který griloval, odvedl opravdu skvělou práci a bylo vidět, že to nedělá poprvé.

Večer až se setmělo, byl odpálen ohňostroj, který přichystal pan Josef Pokorný a kladné ohlasy přišly také i ze strany občanů Štok. (Tato informace se k nám dostala od zastupitelů městyse).
V neděli už se jen loučilo a pomalu opouštěly prostory autokempu „Pod dubovou skálou“ tak jak už to bývá při každém setkání.

Podzimní výroční akce se zúčastnilo 110 členů SPSN a 70 hostů. Zahraniční účast tvořili členové ze Slovenska, Rakouska a Německa.

Více fotografií z akce najdete v Galerii stránek.
FOTO: Jiří Hrála, Roman Straka, Jiří Shorný