User login

You are here

32 Sharps ?

Dobrý den!
Před časem jsem získal do sbírky náboj s okrajovým zápalem 32 Sharps. Od původního majitele jsem se dozvěděl že se používal do čtyřhlavňových pistolí - Deringerů a foto krabičky a výkresu. V české literatuře i na českých odborných stránkách jsem ale nikde na tento náboj nenarazil. Rád bych se však dozvěděl o tomto náboji více informací.
Pro úplnost uvádím mnou naměřené hodnoty. R1 - 9,77; P1 - 8,40; H2 - 8,28; L3 - 12,87; G1 - 8,28. L celková - 20,94. Náboj je bez dnového značení - na dně se nachází rýha připomínající číslici 7, nábojnice je mosazná, střela olověná - bez viditelné mazací drážky.Je to takový menší, ale zavalitější "bratříček" náboje 32 Short.

Response to question

Only logged in users can reply to questions.

Tak jsem prolistoval svou "chytrou" knížku. Nemohlo by se jednat o 32 Extra Short ? Tento se vyráběl v délkách 9,3-13,0 mm. Bohužel má taky "užší" nábojnici. Na první pohled je foto vašeho náboje a mé z knížky téměř identické. Používal se v pistolích i Potectorech, a také v dlouhých. A navíc mi tam nesedí ten výrobce.

Dobrý den! Předem Vám děkuji za Vaši snahu o vyřešení mého dotazu. Náboj 32 Extra Short je mému náboji opravdu velmi podobný, ale až na tu délku nábojnice. V české literatuře kterou mám k dispozici se všude uvádí jeho délka L3 - 10,10 mm.
Pro porovnání přikládám foto nábojů v tomto pořadí: 32 Extra Short, 32 Sharps, 32 Short. Vizuálně je náboj 32 Sharps více podobný náboji 32 Short, až na ty větší průměry nábojnice - což je problém. Ty výkresy náboje 32 Sharps jsou ve francouzštině a rozměry se prakticky shodují s mnou naměřenými rozměry.