User login

You are here

prosím o identifikaci

dobrý den prosím o identifikaci náboje...
tento náboj respektive granát jsem našel ve vojenském výcvikovém prostoru takže nepředpokládám že je z války....náboj má průměr zhruba 125mm a nahoře pravděpodobně rozbušku....i když to na fotce nejde vidět tak na náboji jsou sem tam 2 skřížené meče....náboj je velmi těžký....prosím o identifikaci případně jestli je výbušný.....děkuji pavel

Response to question

Only logged in users can reply to questions.

Kolik je Vám let proboha ???

Buď jste provokatér, nebo blázen.................přitáhnout si domů z VVP rezatý dělostřelecký granát - to nemůže udělat normální soudný člověk.

Je to vystřelená 122mm tříštivotrhavá střela, nejspíš typ 122-EOF-H38. Jestli je to selhaná ostrá, nebo náhradní nelze z jedné malé fotky určit. 

Pokud je ostrá, pak jde o trestný čin nedovoleného ozbrojování a obecného ohrožení !!!

neskutečné...za chvíli to tu bude jak na DW nebo LP :-(

Vážený pane Nováku,

tento web je určen a využíván sběrateli nábojů a lidmi, kteří se zabývají sbíráním a studiem nábojů v souladu s platnou legislativou. Nebyl v žádném případě vytvořen k poskytování informací o munici v souvislosti s jakoukoli protiprávní činností. Tím, že jste si přinesl z VVP Libavá, jak sám uvádíte výše uvedený 122 mm dělostřelecký granát, jste se pravděpodobně dopustil hned několika skutků (nedovolené ozbrojování, obecné ohrožení, zatajení nálezu), které by mohly řešit orgány činné v trestním řízení. Nejenže se dopouštíte protiprávního jednání, ale hlavně ohrožujete sebe i ostatní.

Správný postup při nálezu jakékoli munice nebo předmětu, který jí připomíná je takový, že tento nález bezodkladně nahlásíte Policii ČR bez toho, abyste s ním jakkoli manipuloval, někde ho převážel nebo si ho dokonce bral domů.

Proto Vám navrhuji výše uvedený nález co nejdříve oznámit Policii ČR na tel. čísle 158 a vyhnout se tak případnému následnému postihu. Pokud tak neučiníte, bude mou nemilou povinností jako administrátora těchto stránek postoupit věc k posouzení Policii ČR. Cílem není kohokoli kriminalizovat, ale zachovat možnost sbírání a studia nábojů, tak jak to umožňuje současná právní úprava a současně tím i ochránit provozování těchto stránek.