User login

You are here

Náboje

Náboje asi válečné Z 1938 VI, P181S hvězdička(pěticípá)33 36, Z 8/57/S apod. Celoplášťové ale i poloplášťové. Prosím nevíte co to je? Typuji Mauser ale jen odhadem. Děkuji za odpověď. Petr P.S.jsem nováček

Response to question

Only logged in users can reply to questions.

Ani fotka, ani rozměry? Moje křišťálová koule říká, že i na ni je to moc.

Pane Culek měl bych pár dotazů. Sbíráte, nebo hodláte sbírat náboje? Máte doma šupléru (posuvné měřítko)? Máte doma fotoaparát, nebo alespoň mobil s foťákem? Už je to opravdu únavné, každému (téměř) vysvětlovat, jaké minimální znaky musí uvést u dotazu, aby odpovídající mohl s naprostou jistotou náboj určit. Ano zřejmě to bude jak Vám odpověděl p. Vinzens, ale je to jen jeho dobrá vůle a snaha neodradit začátečníka. Některé náboje, nemají žádné dnové značení, podle čeho byste takový náboj chtěl určit?

Podľa jedného značenia to bude iste kaliber, ako uviedol p. Vincens. Tie prvé dva, podľa typického značenia s najväčšou pravdepodobnosťou tiež. Len váš odhad, že budú vojnové je mylný. Prvé dva sú vyrobené pred II. svet. vojnou pre vojenské účely a posledný je jeho lovecká verzia. Tie zvyšné, ktoré máte uvedené pod skratkou "apod." určiť nedokážem.