User login

You are here

Náboj 37 x 94R Italské výroby

Musím se pochlubit  :-D

Od přítele jsem obdržel u nás zřídka se vyskytující prvoválečný náboj 37x94R Italské výroby (nábojnice Metallurgica Bresciana ) se střelou " Granata d'acciaio da 37 perforante ". Průrazná střela s dnovým zapalovačem ( spoletta e inneschi P.I. )  byla plněna černým prachem.

Response to question

Only logged in users can reply to questions.

Blahopřeji Vláďo. Super ;-)

Zdravím pane Vinzensi a posílám fotky také jednoho náboje. Střela bude zřejmě stejná jako máte vy, zajímá mě značení na střele. Jedná se o výrobce nebo iniciály inspektora nebo něco úplně jiného?

Parádní kousek,  korunka na vodící obroučce a hořící granát na zapalovači je přejímačka, FG je výrobce, já mám na zapalovači FMC a CM či GM, viděl jsem i jiné výrobce, uvádím příklad kdy je výrobce uveden celým názvem. Zajímavé na těchto nábojích je to, že střely jsou vyrobeny podle francouzského vzoru "37mm Obus modèle 1885" a nábojnice podle německého vzoru ( se zápalkovým šroubem )

LORENZ Brevettato TEMPINI - Deutsche Metallpatronenfabrik Lorenz  vlastnila část akcií hutí Tempini v Brescii již v roce 1889. Brevettato znamená patentováno.

Super, děkuji za vyčerpávající odpověď.