User login

You are here

9 mm Luger GECO Action Extreme - povrchová úprava nábojnice

Dobrý den.
Dostaly se ke mně náboje 9 mm Luger GECO Action Extreme, které mají zajímavou barvu nábojnice. Prvně jsem myslel, že se jedná o železnou nábojnici s povrchovou úpravou fosfátováním, ale nábojnice nemagnetuje. Nevíte někdo jaký je materiál nábojnice a o jakou povrchovou úpravu se jedná? Děkuji.

Response to question

Only logged in users can reply to questions.

Ještě jedno foto.

Jedná se o počerněnou mosaz

Díky za info. Ještě by mě zajímalo, zda má použití této technologie praktický význam, nebo se jedná pouze o komerční tah výrobce.

S "čiernenými" mosadznými nábojnicami som sa stretol u náboja 7,62 NATO (308 Winchester) určenými pre špeciálne jednotky - odstreľovačov. Dôvodom bolo údajne odstránenie možných odleskov počas streľby od vystrelenej nábojnice - (neoverená informácia). Rovnako prichádza aj do úvahy špeciálny povlak za účelom zníženia trenia nábojnice v nábojovej komore počas jej extrakcie. Boris LIZOŇ 

Vzhľadom k tomu, že pri tomto type streliva sa nejedná o náboje na bežné strieľanie, je predpoklad ich niekoľkonásobného páskovania do zásobníka, čo pri mosadzných nábojniciach spôsobuje koróziu ich povrchu. To okrem estetického vzhľadu môže mať aj vplyv na funkčnosť zbrane. Predpokladám, že táto úprava má tomu zamedziť. A bude iste lacnejšia ako chrómovanie.

Díky všem za vyčerpávající info. Všiml jsem si, že stejnou technologii povrchové úpravy nábojnice používá u některých svých nábojů i NORMA. Například u náboje Norma Ecostrike Silencer 308 Win 150 gr, tak uvidíme, co se z toho vyklube dál.

Dává to smysl. Geco i Norma jsou částí skupiny RUAG a sdílí technologie.

Potvrzuji sdílení technologií skupiny RUAG. Zjistil jsem, že 9 mm Luger GECO Action Extreme je totéž jako 9 mm luger Norma MHP Defensive-Handgun Ammo. Viz foto.