User login

You are here

Identifikace střely

Obracím se na Vás s prosbou o pomoc. O munici v těchto rážích se moc nezajímám a proto si s identifikací nevím rady. Střelu bohužel uz nemám k dispozici. Střela má ráži 37 mm, ma dva měděné vodící kroužky a je opatřen jakoby dvěmi zapalovači. Neumim to jinak popsat. Na zapalovači je vyřazeno G.J. Na těle střely, ktera je bohužel dost ošklivé poškozená "čištěním" flexou jsou vyřazena písmena 8GJ25. Písmeno "G" není dobře čitelné. Před číslicí 8 jsou ještě nejake čísla. Nejspíš 21 ale to kvůli poškození jen hádám. Zajímalo by mě i to, o jaký zapalovač se jedna, případně jeho funkce. Střela podle nepoškozených vodících drážek nebyla vystřelená a nejsem si jistý zda nejde o značně nebezpečné těžítko. Děkuji

Response to question

Only logged in users can reply to questions.

Vaše střela je 3,7 cm B-Granat (Brizantgranate), z RU náboje 37x57 R mod.15 pro malý zákopový kanón. Typ zapalovače je Hlavový zapalovač pro 3,7 cm B-Granat (Kopf zunder der 3,7 cm B-Granate)..

Podle zářezů pro klíč ve spodní části zapalovače a absence laboračního otvoru hlavice jde o zjednodušenou variantu 37mm B-Granate M.16 bez odtrhovací hlavice, hmotnost prázdného granátu by měla být cca. 506 g.

Děkuji moc za informace. Trochu jsem si rozšířil obzory. Info o váze granátu je pro mě stěžejní. Děkuji