Přihlášení

Jste zde

Světlice 26,5

Dobrý den,
nevíte prosím někdo co jsou zač tyto německé papírové signálky?
výrobce je CUY-Adolff Emil-spulen-und Hülsenfabrik Reutlingen.

Díky Marek

Reakce na dotaz

Pouze přihlášení uživatelé mohou odpovídat na dotazy.

To bude asi problém, náboje jsou nejspíš poválečná výroba a možná na export, popřípadě pro civiní použití. Bundeswehr používá hliníkové náboje s jiným systémem značení. http://up.picr.de/18518381rf.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3c/Rak_Pist_Signalpat_r...
Současné druhy německých 26,5mm signálních nábojů jsou :Rauchstrich Orange DM22, Gelblicht DM36, Gelblicht Fallschirm DM516, Signalmeldung DM19, Lichtmeß DM17, Schallmeß DM27, Einzelstern Grünlicht DM11B1, Einzelstern Rotlicht DM13B1, Einzelstern Weißlicht DM15B1, Mehrstern Grünlicht DM21A1B1, Mehrstern Rotlicht DM23A1B1, Mehrstern Weißlicht DM25A1B1, Weißlicht Fliegerkennung DM33, Rauch und Licht Fliegeralarm DM37, Rauchstrich Violett DM24 und Licht und Schall ABC Alarm DM47.


 

V knize náboje do ručních palných zbraní píšou že značení cuy je výrobce-Emil Adolff-spulen-und Hülsenfabrik Reutlingen.Německo (1940-45)
Myslíte,že jsou poválečné?

Soudím tak čistě podle toho, že v knize "Deutsche Leucht- und Signalmunition bis 1945" nemohu žádné takové náboje nalézt........ , takže si myslím, že můžou být i předválečné ( v tom případě jsou ve skvělém stavu), ale neodpovídají zavedeným vzorům a jejich značení !?

Možno by to chcelo porovnať ich farebné označenie so známym značením aj ostatných krajín. Pravdepodobne boli použité len hotové nábojnice a laborované boli po II. vojne niekde inde, napr v Poľsku... ale kľudne môže byť môj názor mylný. Boris LIZOŇ

Polský značení to není.

A tak ke zjištění druhu nábojů nezbývá, než je vystřelit, nebo delaborovat  :-)   :-)

Způsob značení i výrobní provedení dna jednoznačně odkazuje na Německo. Zvláštní však je použití papírového pláště. Toto provedení používaly spíše některé státy Varšavské smlouvy(Polsko, Sovětský svaz...) Možná by něco napověděl původ, odkud byly tyto konkrétní exempláře získány.

Petře papíraky dělali i němci za WWII

Mám tyto dva exempláře od jednoho staršího pána který pouštěl sbírku a ten prý tu sbírku zdědil po tchánovi který údajně byl za války u partizánů.To nám ale asi moc nenapoví.

Tak to tedy měli partyzáni skvělé skladovací podmínky, to se musí uznat.

V této samé kvalitě vím o signálním náboji s padáčkem.Skusím ho koncem týdne dohledat.Jen tak pro zajímavost.Má stejné značení výrobce cuy.Původ bych potom napsal a nafotil přesněji.