Přihlášení

Jste zde

prosím o vysvětlení

Zdravím kolegy.
Zajímalo by mě jak se odborně delaborují náboje. Nemám na mysli vyvrtat díru a vysypat prach. Například náboj v hodnotě 200 euro - vyklepnu střelu, vysypu prach. Ale jak provedu opětné správné zalemování střely v nábojnici? Někdy je to přece právě tento znak, který pomůže ke správnému určení.
Jak se delaborují výbušné střely "větších" ráží ?

Děkuji za objasnění a jsem s pozdravem.

Reakce na dotaz

Pouze přihlášení uživatelé mohou odpovídat na dotazy.

Do delaborace nábojů bych se být vámi nepouštel a přenechal tuto specifikou činost odborníkum např. Pirotechnikum nebo lidem kteří se zabývají znehodnocováním zbraní a střeliva jistě tito odborníci maji i potřebné nástroje. Lakomý jaroslav

Tak jsem to nemyslel. Nechci nic delaborovat. Mám ve sbírce několik drahých nábojů koupených na našich burzách které jsou určitě delaborované (bez prachu) a přitom nejeví známky vytažení střely a zpětného vložení- nevidím žádné stopy hrubé manipulace-otisky delab. kladívka, škrábance po nějaké lisovací matrici atd.
V podstatě jde mi o toto- Mám v nábojnici správnou střelu ? Zajímají mě technologie zaškrcování které se dnes používají právě u těchto delaborací.
Myslím že Armin co prodává na burzách aukční katalogy jich tam má několik stovek. Každý náboj a zaškrcení je přece jiné. Na to už musí být dobře vybavená firma.