Přihlášení

Jste zde

Identifikace Nábojnice 8,35 CM

Dobrý večer rád bych od někoho získal informaci jak má vypadat nábojnice ráže 8,35 CM vzor 23 . Fotografie zasílám a nejsem si jistý zda li jsou rozměry opravdu správné .Průměr střely - 103,5 mm Průměr hrdla nábojnice - 107,8 mm Průměr u dna nábojnice 109,5 mm Síla stěny nábojnice - 2,15 mm a Délka nábojnice 282 mm .Dnové značení uvádí 8.35 cm 1929 JR .Při osvícení otvoru je uvnitř střela dutá,není plný materiál odhadem síla stěny střely asi 1 cm. Dokáže mi někoho poradit ,nebo ukázat jak takový náboj má vypadat ,či říct zdali to souhlasí ,nikde jsem žádný obrázek nábojnice nenašel ,kromě fotografie kanónu kde se nábojnice válí po zemi a délkou by odpovídaly nábojnici na fotce .Děkuji.

Reakce na dotaz

Pouze přihlášení uživatelé mohou odpovídat na dotazy.

Značení

Celkový pohled

Ten Váš suvenýr-exponát je vyroben z ale hóóóódně  zkrácené nábojnice. Originál nábojnice byla lahvicová o rozměrech 85 x 679R.

Ano myslel jsem si též že je zkrácená ,ovšem zase fotografie s kanóny a našel jsem 2 ,kde ty nábojnice jsou v takové délce ,proto mě to zajímá co je fakt ,náboj nenese známky zkrácení vizuální A tak mě to zajímalo,najdu ty fotografie a přiložím sem .Jinak děkuji.

Zde si povšimněte délky nábojnice ,proto mě to trošku klame.

Vaše fotka je jistě z cvičných střeleb, přikládám foto z ostrých střeleb.

Vaše nb. je značena "CV", takže cvičná, nejspíš používaná pro salutní střelbu.