Přihlášení

Jste zde

Identifikace

Prosím o identifikaci demontované munice, nález v bývalém vojenském prostoru. Označení není čitelné.

Reakce na dotaz

Pouze přihlášení uživatelé mohou odpovídat na dotazy.

Pri určení je najdôležitejší priemer, nie dĺžka... Odhadujem to na kaliber 57 mm pre protilietadlový kanón. Strela je delaborovaná - je bez hlavového zapaľovača, stopovky a trhavinovej náplne. Vodiaca obrúčka tiež chýba, čo napovedá možnej priemyselnej deaktivácii a účelovému rozobratiu na jednotlivé druhotné suroviny. Boris LIZOŇ

Děkuji za reakci

Naprostý souhlas, je to torzo střely 57mm OR-281 (čs.značení 57mm OSv-PLK S-60)

https://www.valka.cz/SOV-S-60-57-mm-protiletadlovy-kanon-t958

 

Zasílám další orientační rozměr, zdá se mi, že se nejedná o vámi identifikovanou munici. Jsem laik, ale nesedí mi rozměry.

Zasílám další orientační rozměr, děkuji moc za reakci.

A konkrétne ktorý rozmer vám tam nesedí? Podľa výkresu vyššie je vami meraný rozmer 53,34mm, čo aj na tom pravítku tak nejak sedí. Na meranie je treba používať posuvné meradlo, nie stolárske pravítko :)

V odkaze je výkres ve velkém rozlišení................

https://imgway.cz/s/92rG

 

Trochu ma udivuje vaše sebavedomie o tvrdení, že sa ľudia veci znalí na tomto fóre mýlia a pritom ani nedokážete na správnom mieste odmerať priemer valcového predmetu.... hoci približne aj pravítkom. Pri spôsobe vášho merania by som potom kľudne mohol tvrdiť, že Mesiac má priemer 1,5 cm!                  Množina možností bez presných rozmerov daného predmetu sa dá zredukovať, pokiaľ niekto pozná tvar a konštrukciu popisovaného materiálu, potom aj miesto nálezu a vie posúdiť, čo sa na danom území v rôznom časovom období obvykle používalo. Boris LIZOŇ.